Artiklar

Filtrera efter taggar
Vad är omega-3?

Vad är omega-3?

Skrivet av Ole Petter Hjelle Omega-3-fettsyror har många positiva effekter på vår hälsa och rekommenderas av hälsomyndigheter eftersom de är viktiga för att bibehålla din hälsa. Fett har flera viktiga funktioner i kroppen. Det är...
En unik källa till funktionell och effektiv omega-3

En unik källa till funktionell och effektiv omega-3

Världens mest hållbara fiskresurs I de kalla, rena vattnen i Norge finner vi sillen – en fiskart som inte bara trivs i Nordatlanten, utan också anses vara en av världens mest hållbara fiskresurser. Den unika...
Vad är DHA?

Vad är DHA?

Dokosahexaensyra, ofta förkortad DHA, är en långkedjad omega-3-fettsyra som främst finns i marina arter. Dokosahexaensyra (DHA) Dokosahexaensyra, ofta förkortad DHA, är en långkedjad omega-3-fettsyra som främst finns i marina arter. DHA har visat sig vara...
Fosfolipider – vad är de och varför är de bra?

Fosfolipider – vad är de och varför är de bra?

Kroppen består av många olika typer av celler. Ett mycket välkänt exempel på en viktig celltyp är röda blodkroppar, som ser ut som små vetekorn som någon har pressat ihop i mitten. Visste du att...
Ta hand om ditt hjärta med omega-3 från Romega!

Ta hand om ditt hjärta med omega-3 från Romega!

Här kommer en liten påminnelse från oss att ta hand om ditt hjärta. Ett av de enklaste sätten att göra det på är att säkerställa ett dagligt intag av omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Vi vet...
Produktion av kosttillskottet Romega

Produktion av kosttillskottet Romega

Har du någonsin undrat hur processen från färsk fisk till färdiga omega-3-kapslar går till? Grundare och teknisk chef, Hogne Hallaråker, berättar mer om produktionsprocessen på Romega. Färsk sillrom från den norska kusten Romega är romextrakt...
Erfarenheter med omega-3 från sillrom

Erfarenheter med omega-3 från sillrom

Undrar du hur vi kom fram till att använda sillrom som råvara i Romega? Grundaren, Hogne Hallaråker, fortsätter att berätta om de erfarenheter som uppstod under utvecklingen av ett kosttillskott från sillrom. Vetenskapen bakom produktionen...
Sillrom – den perfekta råvaran

Sillrom – den perfekta råvaran

Den norska vårlekande sillen, världens största sillbestånd, lägger varje år ett täcke av rom på havsbotten utanför Mørekusten i februari. Den norska vårlekande sillen, världens största sillbestånd, lägger varje februari ett täcke av rom på...
Hur idén till Romega kom till

Hur idén till Romega kom till

Undrar du hur Romega kom till? Grundaren, Hogne Hallaråker, berättar med egna ord vad som låg till grund för idén om ett kosttillskott baserat på fiskrom. Idén till Romega föddes från fisklarver När jag började...